Abonnementen bijwerken

Sneltoets

Organisatie

Extra

Laaginstellingen

Klasse-instellingen

Ctrl+Shift+O (Windows)

Cmd+Shift+O (Mac)

Het bijwerken van ontwerplagen en hulpbronnen in een doelbestand kan manueel gebeuren of automatisch telkens je het doelbestand opent. Welke methode je verkiest, kan je instellen in de dialoogvensters ‘Abonnement’ of ‘Abonnementen – Instellingen’. Als Automatisch bijwerken is ingesteld voor het huidige bestand, kan je het bestand alsnog manueel bijwerken.

Als een abonnement verbroken is, dien je het te herstellen alvorens het bijgewerkt kan worden (zie Verbroken abonnementen herstellen).

Om abonnementen manueel bij te werken:

Selecteer het commando, of klik op Laaginstellingen of Klasse-instellingen in de weergavebalk en selecteer vervolgens Toon dialoogvenster ‘Organisatie’.

Het dialoogvenster ‘Organisatie’ wordt geopend.

Selecteer in het tabblad ‘Abonnementen’ de bronbestanden met de bij te werken items.

Selecteer alle bestanden als je alle abonnementen wenst bij te werken.

Klik op de knop Bijwerken.

Als de optie Respecteer de volgorde tijdens het bijwerken is uitgeschakeld (aanbevolen), worden de geabonneerde items steeds vanuit het originele bestand bijgewerkt.

Als de optie Respecteer de volgorde tijdens het bijwerken is ingeschakeld, zal Vectorworks het prioriteitssysteem volgen tijdens het bijwerken van de abonnementen.

Zie Abonnementen - Instellingen en Een volgorde van belangrijkheid toekennen aan abonnementen voor meer informatie over het bijwerken van abonnementen volgens hun belangrijkheid.

De meeste abonnementen worden automatisch bijgewerkt. Maar wanneer je een enkel abonnement op een DXF/DWG/DWF-, Revit- of IFC-bestand bijwerkt, wordt het gepaste dialoogvenster geopend om de instellingen als nodig te bevestigen of aan te passen; zie Importinstellingen voor DXF/DWG- en DWF-bestanden, Revit importeren of IFC-bestanden importeren.

Wanneer Vectorworks tijdens het bijwerken van een abonnement de hulpbron niet terugvindt, verschijnt het dialoogvenster ‘Geabonneerde hulpbron’. Selecteer de actie die je wilt ondernemen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Abonnement verbreken

Selecteer deze optie om het abonnement op de hulpbron te verbreken.

Verwijderen

Selecteer deze optie om de geabonneerde hulpbron te verwijderen uit het doelbestand (uit de tekening en uit het Hulpbronnenpalet).

Vervangen door

Selecteer deze optie om de geabonneerde hulpbron te vervangen door de hulpbron die je in het vak ernaast kiest.

Klik op de knop OK op alles om dezelfde actie te herhalen voor alle ontbrekende hulpbronnen. Klik op OK om de actie per ontbrekende hulpbron te bepalen.

Verbroken abonnementen herstellen